Budapest körül

Egy ideig nem nagyon eroltettuk a repulest, mert az ellenorzo repules a kovetkezo (amikor egy masik pilotaval csinalsz gyakorlatokat). Az ellenrozo repules soran a pilota nem szol bele a repulegepvezetesbe, csak megfigyeli mit csinalsz. Ha keszen vannak a kulonbozo feladatok akkor szepen leszalltok es kiertekeli e repulest. Mindig van mit tanulni foleg, hogy nem biztos, hogy mindent ugy lat mint az okato. Ha osszesegeben minden rendben akkor lehet egyedul repulesi feladatokat is csinalni. Szoval vartunk egy allkalamas napot amikor egy masik pilota is raer aki meg tudja nezni a dolgokat. Aztan kiderult hogy korabban menjek ki a repterre, mert valaki visszamondta a repulest.

Budapest körA kovetketo utvanalat kellett igy megreveznem a repuleteren: Godollo – Tapiosag – Uj hartyan – kiskunlachaza – Gyuró – Farkashegy – Dunakeszi – GodolloNem volt nehez, mar csinaltam ilyet, sot most volt nalam szamologep, vonalzo meg minden. Szepen berajzoltam a terkepen az utvonalat, lemertem kiszamoltam ami kell es felvittem egy papirra igazabol ket papirra, mert sok volt a fordulo. Az okato addig lejelentette a dolgokat es utana neki indultunk az utnak. Nem mondom, hogy nehez volt, azt sem hogy konnyu, de a radiozas az meg mindig egy kicsit kaoszos. Kicsit keverednek mar a kulonbozo szakmak radiozasi szovegei. Kell egy kis ido amig a infoszolgalattal megtalalom a megfello sorrendet.

Budapest kör útvonalterv

Budapest kör útvonalterv

Egyebkent segitokeszek es nem szolnak semmit, ha rossz a sorrend vagy valami, de az okatot minidg kijavit utolag es szol, hogy mit csereltem fel, vagy mit mondtam mi helyett. Egyebkent ezt a kort lerepulni is legalabb 60-70 perc. Amikorra visszaertunk mar a masik pilota mar ott volt. Volt meg egy srac aki szinten egy ilyen felulvizsgalatra vart, o ment elobb. Amikorra vegeztek pont lement a nap, azaz eljott a hivatalos napnyugta idopont ami miatt az en ellenorzesemre nem maradt ido. Innen a kovetkezo idopont kereses mar nem egyszeru, volt eloszor masnap reggel 7 ora, majd pentek reggel 7 ora, de egyik sem jott ossze – szerencsere, ezeket en sem bantam. Hetvege nekem nem volt jo mert okatatason voltam. Majd videkre mentem illetve beteg lettem. Majd a hetvege megint nem jo, es egyenlore itt allunk.
Egyebkent eddig 14,5 órat repuletem. Tehat ennyi ido alatt ertem el, hogy az ellenerozo repulesen atessek ami eleg jonak szamit.

Maklár útvonalterv a repülés végére javításokkal

Maklár útvonalterv a repülés végére javításokkal

Viszont most hogy hetkoznap delutan koran sotetedik, nem igazan tudom, hogyan lehet majd haladni az idogyujtessel. Egyebkent, hogy lassatok, hogy azert nem csak ul a pilota a repulogepben lefenykepeztem, hogy a Maklari repulo ut soran milyen javitasok illetve feljegyzessekkel firkaltam ossze a lapot. Persze idovel egyre kevesebb lesz rajta, de itt az elejen azert meg firkalgatok ra.

Vélemény, hozzászólás?