Mégsem az az útvonal

Akkor mégsem a vizsga – ki gondolta volna 🙂
1. Az adminisztráció és felterjesztés nem megy annyira egyszerűen.
2. A tervezett időpont választás is nehezedik a téli időjárás miatt.
3. Más lett a vizsgaútvonal.
Mivel kedden lesz a vizsga – elvileg – így nem árt ha kipróbáljuk milyen egy vor adóra repülni, meg nagyjából megnézni az útvonalat.
Az oktató nem ért rá ezért egy másik oktatóval repültem le a Dunakeszi – Lőrinci, Jászberény, Tápióság VOR, Gödöllő – Dunakeszi útvonalat.
Mai érdekesség, az eléggé erős szerencsére szembe szél. Délelőtt még jó idő volt, de induláskor már felerősödött a szél. Szép idő volt, de bizonyos irányokból borult volt. Lőrinci, Jászberényig teljesen jó volt, csak a szögeken kellett módosítani a szél miatt, illetve 2000 lábra mentünk fel mert nem látta az irányítás a jelünket. Ez utána Vorra repültünk volna rá, ha működött volna a repülőgépben a vor műszer, de nem működött. Ezután Gödöllőre a megközelítés egy kicsit korai volt, mert olyannyira volt a szembe szél, hogy gyorsan tudtuk veszteni a magasságot. Dunakeszinél hasonló volt, egy kicsit korábban süllyedtem, de ez sosem baj, ezért van gáz, hogy behúzassuk a gépet. Kb 1 óra 30 perc volt, így szembe szélben a repülési idő.
Most már remélem 2 nap múlva meglesz a vizsga.