2016. november hónap bejegyzései

5+6 iskolakör egyedül

Sok mindenről nem tudok beszámolni, csak tökéletesítem az iskolaköreimet. Ami esetleges plusz fejlődés az az, hogy másokra is kellett figyelni, mert 3-an is iskolaköröztünk egyszerre.

Így mentem 5 iskolakört majd egy kis pihi és megint 5 iskolakör egyedül.

Ami viszont előre lépés volt, hogy a végleges pilot logbookomat elkezdtem kitölteni és rendbe rakni a repült időket, illetve a képzés adminisztrációját is sikerült egy kicsit tovább görgetni, na persze még nincsen kész, de 2-3 órát már rászántam és a nagyobbik része ami az én dolgom volt az kész. Illetve a gyakorlati vizsga díját is befizettem NKHnak.

Ellenőrző repülés

A folyamatos oktatás nagyon nehéz, főleg ősszel amikor néha jó idő van néha pedig rossz. Így adódott, hogy megint kimaradt két hét. A harmadik héten viszont volt terv a csütörtök és a pénteki repüléssel kapcsolatban is. Igaz amikor kiértem akkor nem jó hírrel fogadtak. Nem volt jó a porlasztófűtés (főleg leszálláskor használatos, amikor esély van arra, hogy a üzemanyag meg vagy rá fagy az üzemanyag ellátó rendszerben, így dugulást okoz, ami pedig motorleálláshoz vezethet). A szerelő szétszedte a gépet, ekkor viszont kiderült, hogy a kipufogó cső is el van repedve, amit pedig hegeszteni kellene. Hát nem lett kész még másnapra sem a gép. Így végül egy hónappal később tudtam újra repülni. Ekkor viszont egy ellenőrző repülés volt. Ami azt jelenti, hogy egy másik pilóta megnézni, hogyan kezelem a gépet. Csináltunk 2 iskolakört, meg kimentünk a légtérbe, fordulókat és átesést csinálni. Átesést ezzel a géppel egyébként nagyon nehezen lehet végezni, inkább csak liftezik.

Végül minden rendben ment. Ezután jött újra az egyedüli iskolakörözés. Ami szintén tanulságos volt, minden ment ahogy kell, csak most nem volt külső kontroll, így az utólagos ellenőrzéseket is el kellett végezni. 5 iskolakör után eléggé jól összeálltak a dolgok. A terv továbbra is iskolakörözés, “mert ez a repülés alapja és az A-ból B-be repülésből nem lehet sokat tanulni…”

Így holnap továbbra is egyedül iskola körözés van napirenden.